Tippek-trükkök

 

A csiszológép használata

 

A csiszológép a körmös legjobb társa lehet ha azt megfelelően használja.A tökéletes használatig hosszú az út, de a gyakorlás mindig profibbá teszi munkáinkat.A csiszológéppel való csiszolásnál nagyon fontos, hogy hogyan használjuk a gépet és a fejeket. Bánjunk a géppel finoman, lágy mozdulatokkal csiszoljunk. Kerüljük a folyamatos használatot, inkább több pici mozdulattal csiszoljunk, mint egy naggyal.

Jó tudni, hogy legtöbbször a csiszolófejek melegedése nem maga a csiszolófej hibája, hanem a használaté. Mivel a súrlódástól melegszik a gép, ezért bármilyen furcsán hangzik, óvjuk a felesleges súrlódásoktól. Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy ne nyomjuk a fejet a körömre, hanem inkább nagyobb fordulatszámmal csiszoljunk, vagy erősebb fejjel.

Támasszuk ki kezünket használat közben, mert a gép könnyen elcsúszhat a köröm felületén. Válasszunk kényelmes pozíciót a kezünknek, mert hosszabb csiszolás alkalmával elzsibbadhat, elgémberedhet. Tartsuk biztosan, de ne szorítsuk teljes erőnkből a csiszológépet.

Csiszolás közben viseljünk por elleni védőmaszkot, és amennyiben megtehetjük, vásároljunk kéztámaszos porelszívót, vagy asztalba beépíthetőt. Védjük saját és vendégeink egészségét a körömportól.

 

 

Csiszolófejek - mit mivel csiszoljunk...

 

A csiszológép használatával, gyorsan ám nagy odafigyeléssel rövidíthetsz a körmökön. Ehhez használhatsz henger alakú karbid vagy gyémánt fejet. Ha ezzel meg vagy akkor finomíhatsz rajta kézi reszelővel.

 

A tipp összereszelése saját körömmel, vagy töltés elvékonyításához is használhatjuk csiszológépünket. Így gyorsabb és egyenletesebb munkát végezhetünk. Ehhez használj henger vagy kúp alakú karbid vagy gyémánt fejet. Mivel a természetes körmöt is elő kell készíteni, azt kézi reszelővel tegyük.


Használj vékony hengeralakú fejet, így a szarupárkányt finomíthatod. Ehhez a munkafolyamathoz nagy gyakorlottság szükséges, ezért csak akkor állj neki ha biztos vagy a dolgodban és biztosan nem okozol fájdalmat. Ezzel a folyamattal könnyedén átreszelheted a bőr közelében található körömrészeket, így mattíthasz azon körömrészeken is amelyekhez kézi reszelővel nehezen férsz hozzá. Nagy előnye a csiszológépnek, hogy a nem észrevehető bőr is eltávolítható ha az a körömlemezre tapadt. Lényeges megjegyzés hogy a csiszolófejet a körömhöz viszonyítva vízszintesen tartsd, így elkerülheted a természetes köröm véletlen sérülését.

Ha a levegős részt szeretnéd eltávolítani akkor használj vékony henger alakú csiszolófejet és az élével vágd körbe a levegős részt. Ez a művelet nagy gyakorlatot igényel, mert egy óvatlan mozdulattal könnyedén belemarhatsz a természetes körömbe. A fellevegősödés esetén a levegős részeket a csiszolófej élével körbevághatod. Itt is a vékony henger alakú csiszolófejedet kell alkalmazni.


Francia töltéshez kapható ék formájú csiszolófej, mellyel könnyedén kivájhatod a mosolyvonal helyét és a szabadszélt tovább vékonyíthatod. A szabadszél vastagsága és íve alakítható alulról, henger alakú fejjel. Ebből a fejből a különböző körömméretek miatt tarts magadnál több méretben is. Szintén stabil tartást és nagy gyakorlottságot igényel ez a művelet, így legyél körültekintő és biztos a dolgodban.

Ha egy vendég arról panaszkodik hogy nehezen tudja tisztán tartani a műkörmei ujjbegy felöli részét, akkor ezt a tisztítást könnyedén elvégezhetjük csiszológépünkkel. Ezután nincs más dolgunk, mint javasolni nekik a körömkefe rendszeres használatát.