A műköröm csiszológépekről...

 

A műkörmös szakma egyik legfontosabb gépei közé sorolhatjuk a csiszológépeket. Formájuk, méretük, színük, teljesítményük, a befogószár és csiszológyűrűk méretében; teljesítményben különböznek leginkább egymástól.

 

Műköröm Csiszológépek fajtái

 

Adapteres csiszológépek
Az adapteres csiszológépekhez nem tartozik gépház, így egyszerű kivitele,valamint kis mérete miatt mind a műkörmösök, mind pedig az otthoni felhasználók nagy kedvvel használják.


Profi csiszológépek
A profi csiszológépek nagy teljesítményük miatt hálózatról működnek. Az egyes modellek teljesítményét a fordulatok határozzák meg, s így azok a készülék gyorsaságára is utalnak. Bár nagy számban vásárolnak otthoni felhasználásra is profi készüléket és meg is vannak elégedve velük, az ár értéke alapján, valamint a funkciók kihasználatlansága miatt elmondható, hogy otthoni használatra egyszerűbb kivitele, valamint ára miatt akár a legegyszerűbb csiszológép is tökéletesen alkalmas.

Kiválasztás
Végeredményként, bármilyen funkció gazdag, vagy épp csak a legegyszerűbb típust is választjuk, a készülékek megbízhatóságában és használhatóságában már sok pozitív visszajelzést kaptak. Az egyes típusok mindegyikének előnyére vált a használhatósága, könnyű kezelhetősége, s halk működése egyaránt. A fejek könnyű cserélhetősége, a gyorsaság, a fordulatszám szabályozás és a profi típusoknál a forgásirány megváltoztatása az, ami leginkább elégedettséget keltett a műkörmös szakemberek valamint az otthoni felhasználók körében egyaránt.

 

Előnyök

Megfelelő tudás birtokában gyorsabbá teszi munkád, ezáltal több vendéget vállalhatsz, kevésbé fárad el a legfontosabb eszközöd a KEZED amely hosszútávon biztosan megköszöni neked, hiszen elkerülhetőek az izületi gyulladások. Néhány csiszológép rendelkezik beépített porelszívóval amely megakadályozza, hogy a port belélegezd. Ezek csak a legalapvetőbb dolgok ezzel kapcsolatban de alapvetően kényelmesebbé és gyorsabbá teszi munkádat.

 

Hátrányok

Mint minden géppel, egy csiszológéppel is foglalkozni kell, tisztítást karbantartást igényel, hogy sokáig megbízható társad maradjon. Használat után mindig érdemes letisztítani a rárakódott port, ehhez használhatsz sűritett levegő spray-t, száraz törlő papírt.

 

A fordulatszám szabályozás előnyei


A csiszológépek egyik nagy előnye a fordulatszám szabályozás funkciója, ami nemcsak kezdetekben mutatkozik meg, amikor megszokjuk annak alkalmazását, ráérzünk annak fogására, hanem akár a későbbiekben is hasznosnak fogjuk találni. Ez a funkció az egyik legfontosabb a vásárlók számára.

 

Forgásirány megváltoztatása


A forgásirány megváltoztatásának hasznossága abban rejlik, hogy kényelmesen csupán egy átkapcsolással könnyedén csiszolhatunk vele a köröm jobb és baloldalát, így kényelmesebbé és pontosabbá válnak a szabadszélek kialakítása. Ez a bal kézzel dolgozó műkörmösöknek is nagy segítség, hisz átkapcsolással könnyen tudnak vele dolgozni a körmökön.

 

Tartozékok
A legtöbb csiszológéphez komplett csiszológyűrű készlet tartozik. Ezeket is érdemes figyelembe vennünk, hogy melyik gép mit tartalmaz, mert külön megvásárolva a csiszológyűrűket sokkal költségesebb megoldás.